Problemli İnsanlarla Başa Çıkmak: Zor ama Mümkün mü?

Psikolojik rahatsızlıkları olan insanlar, toplumda genellikle önyargı ve ayrımcılığa maruz kalıyor.

Problemli İnsanlarla Başa Çıkmak: Zor ama Mümkün mü?

Bu yargılamalar, kişilerin iş, eğitim ve sosyal yaşamda fırsatlardan yararlanmalarını zorlaştırabiliyor doğal olarak. Psikolojisi bozuk insanlara yönelik yargılamaların temelinde, bu rahatsızlıklar hakkındaki bilgi eksikliği ve korku yatıyor. İnsanlar, psikolojik rahatsızlıklar hakkında yeterli bilgi sahibi olmadıklarında, bu rahatsızlıklar hakkında yanlış fikirlere sahip de olabiliyorlar. Bu fikirler, kişilerin psikolojik rahatsızlıkları olan insanlara karşı önyargılı davranmalarına neden olabilir.

Örneğin, bazı insanlar şizofrenisi olan insanların saldırgan veya şiddete meyilli olduğuna inanabilir. Bu yanlış fikir, şizofrenisi olan insanların toplumda kabul görmelerini zorlaştırabilir. Özellikle iş yaşamımızda gerek işverenler gerekse çalışma ortamındaki iş arkadaşlarımızın farklı psikolojileri direkt olarak işe yansımakta. Farklı psikolojilerin tepkimeleri doğal olarak çalışma performansına olumsuz yansımalara sebep oluyor.

Hayatlarındaki her koşulda yaşadıkları eksiklerin dışa vurumunu yansıtan problemli insanlar baş etmemiz oldukça zor oluyor. Psikologların da söylediği gibi problemli insanlar psikoloğa gitse normal insanlar delirmek zorunda kalmaz diye 😊 Doğrusu da bu elbette ancak psikojisi bozuk insanların kendilerini iyileştirmek deyim yerindeyse tamir etmesi gerekirken bu durumlarını kabullenmemeleri çevreyi katledebiliyor. Gün sonunda kırılan kalpler, sinir bozan anlar, öfke ve nefretlerle geçen zaman dilimleri günlerimize, aylarımıza mal oluyor. Sayfalarca çevremizdeki bu örnekleri yazsak sadece bir gün içinde bile kitap olur.  İyi kalpli, iyi insanlara rast gelmeniz umuduyla güzel günleriniz olsun…