CHP'li Aday Adayı Abdullah Yeniekinci'den Kilis'in Yeni Belediye Başkanı Hakan Bilecen'e Ağır Suçlamalar:''Ahbap-Çavuş İlişkileri ve Yakın Atamalar Yapıldı!"

Yeni Belediye Başkanının İlk İşleri Tartışma Yarattı Kilis'te gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, 28. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilis milletvekili aday adayı Abdullah Yeniekinci, seçilen Belediye Başkanı Hakan Bilecen hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Yeniekinci, başkanın seçmen iradesine ve parti örgütüne karşı durduğunu, kız kardeşinin eşi Atilla Yıldırım’ı ve çocukluk arkadaşı Çağlar Yaşar’ı başkan yardımcılığı görevlerine atadığını ifade etti.

CHP'li Aday Adayı Abdullah Yeniekinci'den Kilis'in Yeni Belediye Başkanı Hakan Bilecen'e Ağır Suçlamalar:''Ahbap-Çavuş İlişkileri ve Yakın Atamalar Yapıldı!"

KİLİS (ÖZEL HABER)

Yerel Yönetimde Akraba Atamaları Tepki Çekti
Abdullah Yeniekinci iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, "Hakan Bilecen’in Belediye Başkanı, seçilmesinin ardından kız kardeşinin eşi olan Atilla Yıldırım’ı ve çocukluk arkadaşı Çağlar Yaşar’ı belediye başkan yardımcılığı görevine ataması, Kilis halkı tarafından yolsuzluk ve liyakat konularında ciddi bir endişe içine sokmuştur. Seçimlerde öne çıkan CHP'nin, bu durumu kabul etmesi mümkün değil" dedi. Yeniekinci, Belediye Başkanı'nın şeffaflık ve liyakate önem vermesi gerektiğini, aksi halde takipçisi olacağını belirtti.


 CHP Milletvekili Aday Adayı Yeniekinci'den Uyarılar
Yeniekinci'nin açıklamalarına göre, Bilecen'in CHP Kilis İl Örgütü'nün itirazlarına ve genel merkezin akraba kayırmacılığına karşı uyarılarına rağmen bu atamaları meydan okurcasına yaptığı ileri sürdü. Ayrıca, Yeniekinci CHP'ye ve şehre zarar verdiğini düşündüğü bu durumları kamuoyu önünde dile getireceğini de açıkladı.


Yerel Halk ve CHP Seçmeni İle Dayanışma Vurgusu
Abdullah Yeniekinci, Kilis halkının ve CHP'nin seçim başarısını kazandığına dikkat çekti ve bu başarının Belediye Başkanı'nın kişisel bir zaferi olmadığını vurguladı. Kilis halkının ve Türkiye'nin genelinde gösterilen teveccühün altını çizdi.


Yeniekinci'den Takip ve Müdahale Sözü
Yeniekinci, değerli Kilis halkı ve CHP'ye verdiği önemden ötürü, gelişmeleri yakından takip edeceklerini ve liyakat ihlalleri söz konusu olduğunda gereken adımları atacağını bildirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerekirse görüşme talep edeceğini belirterek, duruma müdahil olacağını ifade etti.