Beylikdüzü'nde Hıdırellez Coşkusu: Bahar Şenliği Ruhları Tazeledi

Beylikdüzü Belediyesi, geleneksel bahar bayramı Hıdırellez'i, Gürpınar Mahallesi'nde düzenlediği şenlikle coşkuyla kutladı. 6. Geleneksel Hıdırellez Şenliği, renkli anlara ev sahipliği yaparken, önemli bir açılış da gerçekleştirildi; Beylikdüzü Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Derneği kapılarını açtı. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, vatandaşlara seslenerek, ilçede ve tüm ülkede baharın müjdelerini yaydı.

Beylikdüzü'nde Hıdırellez Coşkusu: Bahar Şenliği Ruhları Tazeledi

Şenliğin Kalbi Atatürk Parkı'nda Attı
Gürpınar Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı, Hıdırellez'in neşesini yansıtan rengarenk kostümleriyle ekipler, geleneksel yürüyüşler ve dans gösterileriyle hareketlendi. Roman danslarından damat tıraşına, Hıdırellez ateşinin yakılmasından Blues Of Rumeli grubunun konserine kadar birbirinden renkli etkinlikler vatandaşların büyük beğenisini topladı. Başkan Çalık ve eşinin de yakılan ateş üzerinden atlamaları Hıdırellez geleneğinin canlı tutulduğunu gösterdi.



Başkan Çalık'tan Bahar Dileği
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, halkın ruhunun baharla birlikte yenilendiğini belirterek, bu zor günlerde daha güzel bir gelecek için umut ve çalışma mesajı verdi. Kalpten edilen duaların kabul olması temennisinde bulunarak, Beylikdüzü ve İstanbul'un baharın güzelliklerini yaşadığını, yakında ise tüm ülkenin bu yenilenmeyi hissedeceğini aktardı.



 Geleneksel Hıdırellez Geleneği Sürdürülüyor
Etkinliğin diğer bir önemli konuşmacısı olan Beylikdüzü Gürpınar Trakyalılar ve Rumeliler Derneği Başkanı Gülşah Adar, topluluk olarak birlikte vakit geçirmenin, gelenekleri yaşatmanın özlemini çektiklerini söyledi. Hıdırellez'in unutulmaz geleneklerden biri olduğunu vurgulayan Adar, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu ve Başkan Çalık'a dernek için sağlanan destekten ötürü minnettarlığını iletti.