MHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI ZAFER YALÇIN’A CEVAP OLSUN

Basın hakları kanununu size o alanda yapıştırmasını da bilir, kanuni hakkımı kullanır, haberimi yapmaya devam ederdim. Sende paşa paşa izlerdin. Ama dua et ki, işçi kardeşlerimin haklı talepleri benim iki dk’lık alacağım görüntüden daha kıymetliydi.

MHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI ZAFER YALÇIN’A CEVAP OLSUN

Gazetecilik nedir? Tarihsel sürecinden tutunda, kuramları ve kuramcılarına kadar akademik olarak eğitim verecek düzeyde biri olduğumu anlatmaktan hep hoşnut olmuşumdur. Neden olmayayım ki? Gazetecilik Anabilim Dalı’nda arkasını hiçbir cemaat veya siyasi yapı ya da yapılanmaya dayamadan, alnının akı ve kendi öz emeğiyle, tezini de aslanlar gibi yazıp savunarak bitirmiş bir bilim insanıyım. Birçoklarının aksine, hani şu bir tane güvenlik makalesi okumadan ülkenin iç işlerinin yürütülmesi ve güvenliğinden sorumlu olanlardan bahsediyorum (sen kim olduğunu bilirsin Zafer) ben işimin hakkını verebilmek için konuyla ilgili kitap bölümü, makaleler, köşe yazıları yazmış hatta özel eğitimler vermiş, yetinmemiş hala haftada en az bir kitap okuyup bitiren, araştırma merakını asla kaybetmeyen bir gazeteciyim.  

Kimse kusura bakmayacak ki, ya da isterse baksın zerre umurumda olmaz! Ben bunları yaparken gecemi gündüzüme katmış, göz sağlığımı bozmuş ve asla bu durumdan bir kere olsun sızlanmamışım. Habercilik ve gazetecilik hatta medya hususunda ihtisas yapmış bir hoca karşısında siz kimsiniz Zafer Yalçın? Hayır ciddi soruyorum? Çünkü küçücük, minicik dünyanız dışında sizi tanıyan yok. Cv namına google’da sizi bulmak mümkün olmadı. Yayınlamaya değer bir eğitim ya da siyasi başarı kariyeriniz olsaydı arama motorlarında, Silivri basını dışında ulusal basında sıkça yer alırdınız, bizde sizi duyardık zaten. Neyse konu bu değil elbette. 

Tam bu noktada hasbelkader elde ettiğiniz siyasi vasfınız olan İlçe Başkanlığı dışında kimsiniz ki beni tanımadan, bilmeden, zerre zahmet edip araştırma ihtiyacı duymadan CHP kalemşörü olmakla itham edersiniz? İşte şimdi tanışacağız... 

Olayı Özet Geçelim Öncelikle  

24 Ağustos 2023 tarihinde işimizin gereği olduğu üzere, bakın bu sözün altını çiziyorum “işimiz gereği” Silivri Belediyesi’nin temizlik işçilerinin iş bırakma eylemlerinin haberini yapmaya sahaya indik. Hani gazetecinin işi kamuoyunu haberden haberdar etmek ya (sen bilmezsin Zafer bu kısmı bir daha oku ki gazeteciliğin ilk tanımı aklında kalsın. Sana verdiğim bu ilk ders de ölmüşlerimin hayrına gitsin...) bizlerde kamuoyu yararını gözeterek, haber değeri taşıyan bu olayı çekmek için tüm ekipmanlarımızla olay yerindeydik. Silivri Otogarı’nda toplanan temizlik işçileri bizi büyük bir anlayış ve nezaketle karşıladı. Kameralarımızı açmadan önce onlarla sohbet ettik. Bu sohbet bizim mahremimiz söz verdik bizde kalacak! Fakat ilerleyen süreçte eylem meydanına ilk olarak Silivri Belediyesi Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Melih Yıldız ve Silivri İlçe Başkanı Berker Esen geldi. Bizde haberci olarak kameralarımızı açtık ve bu açıklamayı çektik.  

Sayın Melih Yıldız ve CHP İlçe Başkanının alandan ayrılmasının üzerinden on dk geçmemişti ki, Silivri Belediyesi adına başka bir yetkili yine işçileri iş başı yapmaları hususunda ikna etmek ve onların haklarını korumak adına destek olacaklarını açıklayan bir konuşma yaptı ve biz o konuşmayı da kayıt altına aldık. Buraya kadar her şey normal ve olması gerektiği şekilde devam ederken, alana Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak Bey gelerek yine Belediye işçileriyle bir görüşme yapmaya başladı.  

Biz öncesinde CHP ilçe başkanı ve Grup Başkan Vekilini çektiğimiz için tarafsız haber yapabilmek adına Hasan Bey’inde konuşmasını çekip habercilik etik kurallarına uygun olarak yayına verecektik. Fakat Hasan Bey’in yanında kim olduğunu bilmediğimiz uzun boylu, saçtan yoksun, halk değimiyle kel biri gelerek kamerayı kapatmamızı istedi. Bende burada işçiler cep telefonlarıyla görüntü alıyor bizim almamızda ne sakınca olabilir ki dediğimde aynı kel arkadaş (eski mesleği hemşirlik sanırım) bana o klasik hemşire pozu olan “sus” işareti yaparak, beden diliyle tehditvari bir yaklaşımda bulundu. O sırada işçi dostlar bizi savunmaya kalktı ve sesler yükselmeye başladı. Normal koşullarda sana pabuç

bırakmazdım. Basın hakları kanununu size o alanda yapıştırmasını da bilir, kanuni hakkımı kullanır, haberimi yapmaya devam ederdim. Sende paşa paşa izlerdin. Ama dua et ki, işçi kardeşlerimin haklı talepleri benim iki dk’lık alacağım görüntüden daha kıymetliydi. Bir angaryaya mahal vermeden onların tatlıya bağlanacak işlerine mani olmak istemedim ve kamerayı kapatıp, özel olduğunu düşündükleri fakat işçiler tarafından kaydedilen ve anında bana da gelen, görüntüleri olan o görüşmenin bitmesini bekledim. Başkan yardımcısı alandan ayrılırken kusura bakmayın bende böyle olsun istemezdim tarzında bir yaklaşımla gönül almak istese de MHP İlçe Başkanı tüm iyi niyetimi katletti. Başkan, sizi tanımam fakat siz İlçe Başkanınızı gayet tanırsınız... 

Hemen haberi yapalım, aman tarafsız olsun, aman bürokrasiye olan mesafemiz eşit olsun diye haberi yazarken kullandığım haber dilini kılı kırk yararken, Silivri MHP İlçe Başkanının yayınladığı baştan aşağı garabet, yalan ve iftiralarla dolu bir yazısı elime ulaştı.  

Yazıyı Olduğu Gibi Aktarıyorum  

 

“CHP Silivri Yönetimini Ahlaklı Siyasete Davet Ediyoruz”    

  

Değerli Silivrililer, 23 Ağustos 2023 tarihinde Silivri Belediyesi’nde yaşanan bazı temizlik işçilerinin gayriyasal iş bırakma hadisesi gündemi meşgul ederken, bu durum ikinci gününde sona ermiş ve eyleme katılanlar işlerine dönmüşlerdir. Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın dün yapmış olduğu kamuoyu bilgilendirmesi çalışanların işlerine devam etme kararında etkili olmuştur. Sayın Başkanımızın açıkladığı üzere, “Eylül meclisinde ek bütçe görüşmelerinde” değerlendirileceği bildirilmiştir. Bugün ise 12.30 sıralarında Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın talimatıyla Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Solak tarafından gerekli görüşmeler yapılmış ve en nihayetinde olumlu bir neticeye varılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak eylem süreçleri yakından takip edilmiştir. Kanunlara aykırı bir yöntemle hak arama çabasına giren işçilerin kısa sürede vermiş oldukları işe dönme kararını memnuniyetle karşılıyoruz. 

  

Ancak bu durumdan vazife çıkarma peşine düşen, kaos ve kargaşa isteyen CHP Silivri ilçe yönetimini de kınıyoruz. Eylemin başladığı ilk saatlerden itibaren adeta yangına körükle giden CHP yöneticileri, kalemşörlerini de yanına alarak her zamanki gibi çirkin bir algı operasyonuna teşebbüs etmiştir. İşçilerin duygularını ve taleplerini istismar eden bu zihniyet, bugün yaptıkları açıklamalar ile algı çalışmasını sürdürmüşlerdir. Silivri halkının hizmetten etkilenmemesini istemişler, güya kendileri görüşünce eyleme son vermişler.  

  

Sevsinler sizin siyasetinizi! 

  

Karanlık odalarda kurgulanan kirli oyunlar; her zaman onu tezgâhlayanların ayaklarına dolaşmıştır. Ve niyeti hayır olmayanın akıbeti de hayır olmamıştır. CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve avaneleri bu olayda iyi niyetli siyaset değil, ikiyüzlü ve ahlaksızca bir politika izlemiştir.  

  

Yerel seçimlere yakın bir zaman kala yapılan bu tür siyasi oyunların elbette farkındayız. Rakiplerimizin daha ahlaklı, daha seviyeli, daha centilmen olması en temel beklentimizdir. Demokrasiye yakışan budur. Fakat çirkin ve gayriahlaki siyaset oyunlarıyla, çeşitli entrikalarıyla Cumhur İttifakı’nın MHP’li Silivri Belediyesi ve Sayın Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’ı yıldıracaklarını, yıpratacaklarını, sindireceklerini umanlar yanlış hesap içerisindedir. 

Zafer Yalçın. 

Şimdi Zaferciğim,  

Ben gazetecilik dışında siyasi bir kimliğe sahibim. Laf aramızda kalmasın, gururla söylemeliyim ki BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE TEŞKİLAT BAŞKANIYIM hatta hava atmış gibi olsun da geçen seçimde de Erzurum 1. sıra vekil adayı falan oldum. Galiba sende o seçimde adayların için broşür falan bastırıp, teşkilatınla dağıtıyordun o sıralarda... Güzel iyi öğren o işleri zira bizim iktidarımızda yapacağın tek iş bu olarak kalacak. Tabi hala o koltuktaysan. 

 Şimdi tanıştığımıza göre zahmet olmazsa bu yazıyı okuduğun haber sitesine bak bakalım kendi partim de dahil kimin kaleşörlüğünü yapmışım? Yapacak olsam gece gündüz tek bir an usanmadan Genel Başkanım Sayın Hüseyin Baş’ı yazardım. Bir Allah’ın kulu da bana sen ne yapıyorsun diyemezdi. Hal böyleyken ben işimle siyasi kimliğimi ayırabiliyorken, senin bu ayrımdan bihaber zihniyetin beni ancak güldürür. Kaldı ki sırf bunun için sana teşekkür ederim “CHP Kalemşörü ha?” Hahahaha İlahi Zafer alemsin. Ama kendi küçük dünyanın alemi. Yoksa benim dünyamda aradım, taradım da aaa! Sen yoksun! 

Son Söz 

Bu arada aramızda kalsın da gelen CHP’li yöneticiler de sizden yana konuşma yaptı görüntüleri verdiğimde, bu yazdıklarının itibarsızlığı gün yüzüne çıkmış olacak. Ama bana de ki; “Öznur ben CHP İlçe Başkanını kıskanıyorum” inan çok haklısın derim. Adam sana üslup, tarz ve eğitim farkı atmış. Anlayacağın sen kafana göre birilerini bir yerlere davet edebilirisin de biz seni bakkala gitsek davet etmeyiz. Alınmaca küsmece yok emi?