Hiç ölmeyecekmiş gibi kötü kalpli yaşayanlar…

Kötü kalpli insanlar, her toplumun içinde var olan bir gruplar maalesef. Hepimizin çevresinde illa ki vardır. Bu insanlar, başkalarına zarar vermekten, onlara acı çekmekten zevk alırlar. Bu davranışları, genellikle geçmişte yaşadıkları travmalar, aile içi şiddet, sevgisizlik ya da psikolojik sorunlardan kaynaklanıyor. Bencil, empati yoksunu, agresif ve kıskanç yapılarıyla başarıyı alkışlamak yerine kötülükten yana olmayı tercih ediyorlar. Şöyle bir aynada kendilerine bakmayı deneseler oysa ne kadar yalnız ve zavallı olduklarının farkına varırlar mı dersiniz?

Hiç ölmeyecekmiş gibi kötü kalpli yaşayanlar…

Kötü kalpli insanların davranışları, çevrelerindeki insanlara büyük zarar verebiliyor. Bu insanlar, fiziksel ve duygusal şiddet uygulayabilir, insanları aldatabilir, hatta daha kötüsünü de yaptıklarını zaman zaman haberlerde rastlıyoruz.

Kötü kalpli insanların davranışlarını değiştirmek zordur. Ancak, bu insanlara yardım etmek için yapılabilecek iyi niyetli davranışlar işe yarar mı bilinmez.

Bu insanlar, psikolojik destek alarak, geçmişlerindeki travmaların üstesinden gelebilirler.

Ayrıca, toplum olarak, bu insanlara karşı daha duyarlı olmalıyız derken günün sonunda olan size de olmuş olabilir. Şimdi niye bu arkadaşlardan mevzu açtığımı soracak olursanız sizler gibi bende muzdarip kaldım bu kötü kalplilere.

Demem o ki şu kötü kalpleri, bencillikleri bir kenara bırakalım sevgiyle, saygıyla birlikte daha güzel günlerde iyilikle anılmak için yol alalım. Diğer türlü kalabalığın içinde yalnız kalmaya mahkum, ezik bireyler olarak nereye kadar şu ölümlü dünya. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamaktansa daha duyarlı insanca ve vicdan sahibi olarak yaşamak en güzeli.

Hepinize kalbinizdeki iyilik kadar güzel bir yıl dilerim. 2024 yılı ülkemize barışı, huzuru, sağlık, bereket ve güzellikleri getirsin…