MUZO’NUN PENCERESİNDEN ‘’Yeni Yıl Yeni Beklentiler’’

Yepyeni bir yılda tekrar buluştuk nihayet. Çok eskiden tanıdığım aslen Romanya’lı olan bir komşumuz vardı ve her mevsim (ki o zamanlar turfanda pek de yaygın değildi) ilk sürümden bir meyve yediğinde şükreder ve bundan memnuniyet duyardı. Şimdi yeni bir yıl deyince sokakta ki spekülasyonların eşliğinde acaba kutlasam mı, yok hiçbir şey olmamış gibi mi davransam pek de bilemedim.:). Ben Nar Bayramını baz alarak kutlamak istiyorum. Hazır tam yerine gelmişken konu, sembollerin yani dil, bayrak, bayram ya da fenomenlerin insanlık tarihinde ki yerinin ne kadar önemli olduğunu belirtmeden geçmek istemedim. ( bir ara özellikle bunu yazmak isterim)

                        MUZO’NUN PENCERESİNDEN  ‘’Yeni Yıl  Yeni Beklentiler’’

        E peki ne olmuş yeni bir tarih atıyorsak!! Ne değişiyor diye sorabilirsiniz. Bu durumun astrolojik açıdan başka bir anlama gelmesi finansman açıdan daha başka bir anlama gelmesi yada hayatınızın neresinden ne kadar önem taşıması tamamen kişisel bir bakış açısı gerektirir. Yani özneldir. Ben o ‘öznellik ‘ içinde size daha da özel olması yolunda birkaç kelam ediyor olacağım.

                Hadi gelin bir kişisel gelişim başlangıcı yapalım mı? Kişisel gelişim aslında öz denetim, öz şefkat ve olgunlaşma yolunda ki ilerlemedir. Kişisel Gelişim gerçekten içsel bir gelişim yoludur, bu yolda hangi tarafınızı güçlendirmek istiyorsanız o yönünüz ile ilgili alıştırmalar , yeni davranış kalıpları yada düşünce kalıpları geliştirirsiniz. Yeni yıl ritüelinde uygulamaya ‘bilinç dışı’nızı da katmak istediğim için ritüel yazılı olmalıdır.

                Hadi başlayalım ; bu yazma ritüelini genellikle 21 gün yapmanızı isterim. Esas olan 21 gündür. Önemli olan ise kurallarıdır!

                Hedeflerin belirli kurallarla yazılması gerekir.

·         Hedefler mümkün olmalıdır

·         Spesifik olmalıdır

·         Yazarken ‘şimdiki zaman kipi’ ile yazılmalıdır

·         Tarih yazılı ve net olmalıdır.

·         Yazdıklarınızın hayalini de kurabilmelisiniz

 

 

                   Bu yazdıklarımı kısa bir örnek ile açıklayayım. Bir defteriniz olsun size özel ; mesela 5 kilo zayıflamak isteyelim(kadınların olmazsa olmazı) ve bugün de tarih 07,01,2024 ise yazılacak olan cümle şudur;

 

20,02,2024 de 5 kiloyu sağlıklı bir şekilde vermiş oluyorum.

 

                     Yeni bir iş yada ev ise tüm detaylarını lütfen içsel bir şekilde canlandırmak , sizin için en önemli olan kriterlerinizin ne olduğunu belirlemek gerekir. Önemli olan şey ise tüm kriterlerin size ‘yakınlığı’ dır. Yani ben amatör tiyatro ile ilgileniyor isem  hayalim Oscar ‘a davet edilmek olmaz; ancak amatör tiyatro yarışmaları yada dizi oyunculuğu olabilir . Kısaca ‘hedefler ‘ bize yakın olmalı ve adım adım ilerleyerek devam ederiz.

 

                Hedefler  yazılır, yazmak da bir şifa yoludur. Dünya da her yerde size ait bir yol , bir nefes mutlaka vardır. Yeter ki siz kendi parmak izinizi takip edin. Bu yazma işlemi aynı zamanda sizin bilinç dışınızı da kodlar . Farkında olmadan beden , ruh ve düşünce uyumlanır. Genel karmaşa aslında bu üçlünün kendi arasında ki tutarsızlığından olmaz mı?

                Hayal etmek ise  Einstain’nın da dediği gibi ‘bilgi bir şeydir HAYAL her şeydir’ .  Hayal ettiğiniz de tüm detayları da mutlaka imgeleyin ki ‘O’ anda ki duygu durumunuzu da test etmiş olun. Bu bir ölçme olduğu gibi aynı zamanda da motivasyon kaynağıdır.

            Dünya üzerinde her tercih bir vazgeçiştir. Zayıflamak için yemekten vaz geçersiniz; okulu bitirmek istiyorsanız gezmekten uykudan vaz geçersiniz; yeni bir iş için eski işinizden vaz geçer ve bir bedel ödersiniz. Bazen bu bedel zamandır bazen para bazen sosyal çevre. Hayal edin; yazın; ölçün ve hedefleriniz için kendinizi zorlayın !

                ÇAMUR YOKSA LOTUS YOKTUR.

             HEDEFLERİNİZİ YAKALADIĞINIZ BİR YENİ YILINIZ OLSUN.