ADAYLIK YARIŞI SÜPRİZLERLE DOLU..

 ADAYLIK YARIŞI SÜPRİZLERLE DOLU..

KULİS KÖŞESİ

Bu haftaki kulis köşemizde, seçim dedikoduları ağırlıklı. Malum 31 Mart 2024 yerel seçim yaklaştıkça siyası partilerinde adaylık yarışları hızlanırken,adaylar arasında heyecanda tavan yapmış durumda. Bende size bu söylentilerin neler olduğunu bir demet yaparak sunmak istedim.  

Yerel Seçimler yaklaşırken belediye başkan adaylarının da saha çalışmaları tam gaz devam ediyor.CHP’nin Beylikdüzü belediye başkan adayı Mehmet Murat Çalık’a kesin gözüyle bakılıyor..

Ak parti Beylikdüzü belediye başkan adayı ise Beylikdüzü AK parti ilçe başkanı Mustafa günaydın olduğu söylentiler arasında. Ak parti Beylikdüzü belediye başkanlığına Beylikdüzü kurucu başkanı Vehbi Orakçı’da aday adaylık başvurusunu yapmış ve açıklamıştı. Ak parti kulislerinden gelen bilgilere göre Vehbi Orakçı aday gösterildiği taktirde AK Partinin Beylikdüzü belediyesini kazanacağını ama Vehbi Orakçı 29 Mart 2009 tarihinde yapılan belediye seçimlerinde bağımsız aday olduğu için AK parti tarafından aday gösterilmeyeceği yine söylentiler arasında.


ESENYURTTA KAFALAR KARIŞIK
Esenyurt’ta durum biraz farklı görünüyor. İbrenin kime döneceğini seçim sonuçları belirleyecek olsa da Esenyurt’ta tahmin yapmak hayli zor. Halen Esenyurt belediyesinde 
CHP yönetimi mevcut konumunu koruyor, fakat 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Dem partinin aday göstermesi durumunda dengelerin değişmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu sebeple bölünecek olan CHP oyları ne Dem partiye nede CHP'ye yarayacağı tahminleri yapılıyor. Bu durumda Ak partinin adayının ipi göğüslemesi kaçınılmaz olduğu görüşünde birleşiliyor.


AVCILAR SÜPRİZİ
Oldukça enterasan durumlardan biride 
CHP’nin kalesi olan Avcılar’da yaşanıyor. Ak parti ve MHP ortak adayı olarak Hayati Arkas’ı göstererek seçim yarışına gireceklerinin kesinleştiği konuşuluyor. Bu durumda Avcılar’da CHP’nin göstereciği adayın ve yürüteceği kampanyanın çok güçlü olması durumunda kazanma şansını yakalayacağı görüşü hakim.


İSTANBUL’DA İMAMOĞLU-KURUM YARIŞI
İlçelerde durum böyleyken tüm gözler İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylarına çevrildi. Ekrem İmamoğlu’nun yerini koruyacağı tahminleri yapılırken başta İstanbul olmak üzere 3 büyük şehri almaya soyunan AK parti adayları dört gözle bekleniyor. İlk duyumlar arasında çevre ve şehircilik eski bakanı Murat Kurum’un İstanbul adayı olarak gösterileceği yer alıyor. Siyasi otoriteler, İmamoğlu Kurum çekişmesinde, İmamoğlu’nun ipi göğüsleyeceği yorumları yapılıyor.


NİLGÜN EGE