Balıkçı Kenan:'Tezgahlarda Balık Bayramı Var''

Balık tezgahlarında Türk somonu istavrit ve palamut şöleni yaşanıyor. Kilosu 300 lira olan Türk somonu bolluk nedeniyle kilosu 120 liradan satılmaya başlandı.

 Balıkçı Kenan:'Tezgahlarda Balık Bayramı Var''

GÖRÜNTÜLÜ HABER



TEZGAHLARDA BALIK BAYRAMI VAR

Ramazan bereketiyle geldiğini söyleyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Tezgahlarda bugün balık bayramı var. Türk somonunun kilosunu 300 liradan 120 liraya düşürdük. Kılçıksız ve özellikle çocuklar ve yaşlılarımız için en önemli besin kaynağı. Halkımız bol bol balık yesin diye bugünü bayram ilan ettik. Beylikdüzü Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri’nde müşterilerimizi bekliyoruz” ifadesini kullandı.


VATANDAŞLARIMIZ BOL BOL BALIK TÜKETSİNLER

Sadece Türk somonu değil, palamutun ve istavritinde fiyatının düştüğünü belirten Balıkçı Kenan: Palamutun tanesinin “100-150 lira arası ,istavritin kilosunu da 50 liradan satışa sunuyoruz. Omega 3 kaynağı olan balığı herkesin en az haftada iki gün balık yemelerini tavsiye ediyorum. Bol bol balık tüketsinler dolaplarını balık ile doldursunlar” dedi.



Balığın sayısız faydalarından bahseden Balıkçı Kenan, “Balık, sindirimi kolay, şişkinlik yapmaz vücudu yormaz, ve besin değeri çok yüksek bir besin kaynağıdır. Balık yediğimiz zaman vücudumuzun direncini de arttırmış oluyoruz. Sağlık için balık yemeliyiz. Zaten balığın faydasını saymakla bitiremeyiz”dedi.