YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "Hükümetin çaydan başlayarak hububatla devam eden baş fiyat yaklaşımı, Türkiye’nin gıda güvenliğine yönelik çok ciddi tehdittir

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, açıklanan hububat alım fiyatlarını eleştirerek, “Hükümetin çaydan başlayarak hububatla devam eden baş fiyat yaklaşımı Türkiye’nin gıda güvenliğine yönelik çok ciddi tehdittir” dedi. Kılıç, yarın YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşeceğini de duyurdu.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "Hükümetin çaydan başlayarak hububatla devam eden baş fiyat yaklaşımı, Türkiye’nin gıda güvenliğine yönelik çok ciddi tehdittir

(ANKARA) - Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, açıklanan hububat alım fiyatlarını eleştirerek, “Hükümetin çaydan başlayarak hububatla devam eden baş fiyat yaklaşımı Türkiye’nin gıda güvenliğine yönelik çok ciddi tehdittir” dedi. Kılıç, yarın YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşeceğini de duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'de yürüttüğü operasyonları kınayan Kılıç, şunları söyledi:

"İsrail’in Siyonist devlet terörünü bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Gazze'ye yönelik 40 bin insanın ölümüne sebep olan, siyonist İsrail devlet terörü karşısında sessiz kalan dünya liderlerini, ülke yönetimlerini kınıyor ve lanetliyoruz. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar Yeniden Refah Partisi olarak mücadelemizi sürdüreceğimizi ve Filistin halkının özgürlük mücadelesine sonuna kadar destek vereceğimizi beyan ediyoruz. İnsanlığı Filistin'de Gazze'de Refah Kapısı'nda akan kanı durdurmaya, İsrail'in devlet terörünü sonlandırmaya ve insanlık için bir yaşam umudu oluşturmaya davet ediyoruz."

Şanlıurfa'da sokak hayvanlarıyla ilgili kameralara yansıyan görüntülerle ilgili olarak da Kılıç diğer belediye başkanlarına seslenerek "Bu mücadelenin emsal alınmasını diğer bütün belediye başkanlarından bekliyoruz" şeklinde konuştu. Kılıç şunları dile getirdi:

"İtlaf seçeneği olmadan mücadele sürdürülmelidir"

"Seçim öncesinde de altını çizerek ifade ettik. İstanbul'u, Ankara'yı Şanlıurfa'yı başıboş sokak köpeklerinden kurtarmak lazımdır. Sokaklar, caddeler, kaldırımlar, şehir merkezleri köpekler için değil insanlar için vardır. Berlin'de, Paris'te, Atina'da olmayan sokak çetelerinin Ankara'nın, İstanbul'un Adana'nın sokaklarında olması kabul edilebilir bir şey değildir. En iyimser tabirle Türkiye’nin sokaklarında 4-5 milyon sokak köpeği başıboş olarak çeteler, sürüler halinde dolaşmaktadır. Türkiye dünya kuduz riski taşıyan ülkeler liginde ilk üçe girmiş bulunmaktadır. Sadece son bir yıl içinde kuduz temaslı vaka sayısı 400 bini aşmış, yapılan kuduz aşısı doz adedi de 2 milyon rakamına ulaşmıştır. Artık Türkiye'ye gelen yabancıları gönderen kaynak ülkeler sokak köpekleri ile ilgili uyuz riskine karşı uyarılarla bizim ülkemize göndermektedir. Türkiye Cumhuriyeti bu itibarsızlığı hak eden bir ülke değildir, olmamalıdır. Bu mücadele kararlılık ve istikrar içinde sürdürülmelidir. Bugün mücadeleye Türkiye genelinde kurumsal ve ciddi desteği sağlayan şehir Şanlıurfa. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gürpınar'dır. Sokak köpekleri konusundaki vicdanlı, hukuka uygun ve istikrarlı mücadelesinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gürpınar’a yönelik saldırıları ve yapanları kınıyoruz. Sayın Gürpınar'ı bu konudaki tutarlı kararlı ve istikrarlı mücadelesinden ötürü kutluyoruz. Bu mücadelenin emsal alınmasını diğer bütün belediye başkanlarından bekliyoruz. Şanlıurfa’da mücadele itlaf seçeğini içermeksizin sürdürülmektedir ve bu mücadele başta Ankara, İstanbul olmak üzere bütün ülkemize örnek teşkil etmelidir."

Açıklanan hububat fiyatlarına yönelik hükümeti eleştiren Kılıç "Bu kabul edilebilir bir durum değildir" diyerek açıklamasında şunları söyledi:

"Hükümetin uyguladığı tarım politikaları çiftçimizi topraktan koparıyor"

"Hükümetin uyguladığı tarım politikaları çiftçimizi topraktan koparıyor, köylüyü maalesef köyünden uzaklaştırıyor. Aslında bakılırsa hükümet tarımda politika belirlemeyi bıraktı. Türkiye’nin tarım politikalarını karteller, uluslararası tacirler ve ne yazık ki ithalatçı firmalar belirliyor. Hükümetin çaydan başlayarak hububatla devam eden baş fiyat yaklaşımı Türkiye’nin gıda güvenliğine yönelik çok ciddi tehdittir. Türkiye birçok tarım ürününün ithalatçısı haline gelmiştir. Et ve süt ürünleri ithalatı ise ayrıca dikkat çekmektedir ve ne yazık ki et ve süt ürünleri ithal edildikleri ülkelerin birkaç katı fiyatına Türkiye pazarına verilmektedir. Üretici artan maliyetler karşısında yalnız ve sahipsizdir. TMO buğday fiyatını 11 lira olarak açıkladı. Destekleme primleri dahil olmak üzere 1 kg buğdayın fiyatı 11 lira. Son 1 yılda mazota yapılan zamlar yüzde 109, gübre fiyatındaki artış yüzde 56, son bir yılda zirai ilaç rakamlarındaki artış yüzde 66, bu kabul edilebilir bir durum değildir, bu adaletli değildir hakça bir yaklaşım değildir."

Fatih Erbakan yarın Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşecek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yarın Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşeceğini de duyurdu. Kılıç, "Merhum Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşecek olmasını bu anlamda olağan bir gelişme ve görüşme olarak değerlendiriyoruz. Ayşe Ateş'in Genel Başkanımız Fatih Erbakan’dan da bir görüşme talebi oldu. Sayın Genel Başkanımız görüşme talebine olumlu yanıt verdi ve Sayın Ayşe Ateş'in Genel Başkanımızı ziyareti yarın genel merkezimizde gerçekleşmiş olacak. Bu bir hak arayışıdır nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ve yargısı, anayasa ve yasaların çizdiği sınırlar çerçevesinde bireylerin haklarını sağlamakla mükelleftir" dedi.