YERLİ VE MİLLİ PARTİ GENEL BAŞKANI MUTLU: “2026’DA KESİNLİKLE ERKEN SEÇİM VAR, 4 YIL PALAVRALARINA İNANMAYIN”

Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu,  2026’da erken seçim olacağını ileri sürerek, “Siyaset erken ‘seçime gerek yok’ diyerek istenmeyen bir iktidara havadan 4 yıl avans vermek değildir. Siyaset rakibini yenmektir. Ondan dernek başkanı gibi de randevu istemek değildir.” dedi.

YERLİ VE MİLLİ PARTİ GENEL BAŞKANI MUTLU: “2026’DA KESİNLİKLE ERKEN SEÇİM VAR, 4 YIL PALAVRALARINA İNANMAYIN”

(ANKARA) - Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu,  2026’da erken seçim olacağını ileri sürerek, “Siyaset erken ‘seçime gerek yok’ diyerek istenmeyen bir iktidara havadan 4 yıl avans vermek değildir. Siyaset rakibini yenmektir. Ondan dernek başkanı gibi de randevu istemek değildir.” dedi.

 Yerli ve Milli Parti, Genel Merkez binasında Genel Başkan Teoman Mutlu başkanlığında il başkanları toplantısı yapıldı. Toplantı öncesi, Genel Başkan Mutlu, açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’nin en muhteşem, en donanımlı, en merkezi yerinde böylesine güzel iktidara hazırlık merkezini açtım ve sizlerin emrine sundum" diyerek sözlerine başlayan Mutlu, “Dünyanın en iyi ses sistemiyle donatılmış seçim otobüslerini hazırladım. Hepsi sizlerin emirlerinizi bekliyor. Türkiye’nin yetiştirdiği en itibarlı, en donanımlı, en namuslu devlet adamlarını yanıma aldım ve sizler gibi kalbi vatan aşkıyla dolu dürüst il ve ilçe başkanlarını buldum ve yolumuza çıktık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"20 YILDIR EZİLEN HALKIMIZI BU SİSTEMDEN KURTARALIM"

Partililerden tek bir ricası olduğunu bildiren Mutlu, "İlçe ve il kongrelerinizi hızlıca yapın, gerisini de bana bırakın. Çünkü billboardlarımız hazır, televizyonlar hazır, broşür ve kitapçıklarımızın da hepsi hazır. Hemen kongrelerimizi bitirip el ele, omuz omuza 20 yıldır ezilen sevgili halkımızı bu sistemden kurtaralım. Bizimle ülke nefes alsın. Kardeş kardeşe düşmesin. Özgürlük neymiş cümle aleme göstermek için çaba sarfedelim" çağrısında bulundu. Mutlu, şunları söyledi: 

"FAKİR HALKIN GÖZÜ ÖNÜNE ISTAKOZ TABAKLARINI SOKTULAR"

"Büyük uyanış başladı. Gelin bu büyük yürüyüşü bugün buradan başlatalım. Kıymetli başkanlarım, değerli basın mensupları yeni bir seçim geçirdik. Halk gördüğünüz gibi 22 yıllık iktidara sarı kartı çıkardı, suratlarına yapıştırdı. Yerli ve Milli Parti’nin önümüzdeki ilk genel seçimlerde bundan eminiz ki halkımız şimdiki iktidara kırmızı kartını çıkartacak ve oyun dışı bırakacak. AK Parti’de kifayetsiz muhterisler makamı ve parayı maalesef hazmedemiyorlar. İktidar elbisesi onlara bol geldi ve taşıyamadılar. Kibirleri ve şımarıklıkları göklere yükseldi; dinci geçinen bu insanları maalesef halktan kopardı. Halbuki Kuranı Kerimimizde en büyük günah ‘kibir’dir diye yazdığını unuttular. Dine uymadılar, sadece saf halkımıza bu güzel dinimizi sattılar. Ama vatandaşımız uyandı bu yapılan yerel seçimlerde bütün belediyeleri ellerinden aldı. Halktan özür dileyeceklerine fakir halkın gözü önüne ıstakoz tabaklarını soktular ve utanmadan, arlanmadan gözlerine soktukları ıstakoz tabağından sonra da basının karşısına çıkıp pişmiş kelle gibi sırıttılar."

"HALKTAN KOPMANIN NEYE MAL OLDUĞUNU BU ŞIMARIKLARA GÖSTERECEKSİNİZ"

"Bunun faturasını ödeyecekler arkadaşlar. Nasıl mı ödeyecekler? Yapılacak olan ilk seçimde ödeyecekler. İlk seçim ne zaman? Bu durum, bu vaziyet böyle gitmeyeceği için 2026’da yapılacak olan erken seçimlerde vatandaş bunun faturasını şimdiki iktidara ödetecek. 4 sene palavrasına inanmayın. Çünkü değil 4 sene, bunların 2 yılı bile kalmadı. 2026’da buradan size ilan ediyorum kesinlikle erken seçim var, 4 yıl palavralarına inanmayın. 2026’da erken seçim olacağı için bütün il ve ilçe teşkilatlarınızı hazır hale getirin arkadaşlar. Dolayısıyla Yerli ve Milli Parti, Türkiye’nin her yerinde teşkilatlarıyla birlikte bu kağıttan kaplanlara hepsini sandığa gömerek gerekli cevabı verecektir. Halktan kopmanın neye mal olduğunu da bu şımarıklara hepiniz göstereceksiniz. Siyaset erken ‘seçime gerek yok’ diyerek istenmeyen bir iktidara havadan 4 yıl avans vermek değildir. Siyaset rakibini yenmektir. Ondan dernek başkanı gibi de randevu istemek değildir."