Özgür Özel'den Emekliye Asgari Ücret Güvencesi: "İlk 100 Günde Asgariye Eşit Emekli Maaşı!"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen "Büyük Emekli Mitingi"nde önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilerle ilgili vaatlerini sıralayan Özel, emekli aylıklarının asgari ücret seviyesine çıkarılacağını belirtti.

Özgür Özel'den Emekliye Asgari Ücret Güvencesi: "İlk 100 Günde Asgariye Eşit Emekli Maaşı!"

Özel, "En düşük emekli aylığının hiçbir dönemde asgari ücretten az olamayacağını yasal düzenlemeye bağlayalım" diyerek, emeklilerin ekonomik güvencesini sağlamak istediklerini ifade etti.

Emekli Maaşlarında Büyük Haksızlık
Yapılan düzenlemelerin yetersiz kaldığını ve emekli maaşlarının emeklilere yeterli destek sağlamadığını dile getiren Özel, bu durumu meydanlarda sürekli gündeme getireceğini vurguladı. Özel, "Bu sesi ya duyacaklar ya da söz verdiğim gibi sizin sesinizi mutlaka bütün Türkiye'ye duyuracağım," dedi.

Emekli İkramiyelerinin Durumu
Özel, yurt dışına çıktığında emekli maaşlarının düşük olduğunu ve bu durumun yabancılar tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi. Emekli ikramiyelerinin eskiden ev, sonraki dönemlerde otomobil alınabilecek kadar olduğu, ancak şimdi en fazla bir motosiklet alınabilecek seviyeye düştüğüne dikkat çekti.


Seçim Vaadi: Emekli Maaşları Yükselecek
Özgür Özel, ilk seçim vaadini de açıkladı. Özel, "İlk 100 günde en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çıkarılacak, iki yıl içinde 1,5 asgari ücret olacak. Emeklilerimiz, Avrupa'daki emekliler gibi rahat ve huzurlu yaşayacak. Söz veriyoruz!" ifadelerini kullanarak, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için somut adımlar atacaklarını vurguladı.