İYİ PARTİ HALİÇ KONGRE MERKEZİNDE İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte İstanbul'un 39 ilçesine selam göndererek, partisinin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

İYİ PARTİ HALİÇ KONGRE MERKEZİNDE İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları tanıtım ve proje lansman programında konuştu. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte Akşener, "Sırtında ihmallerin, hataların, veballerin yükünü taşıyanlar da koltuk kavgalarının bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez" ifadelerini kullandı.



31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala, Millet İttifakı bileşenlerinden İyi Parti'de istifalar ve görevden almalar yaşanırken aday çalışmaları devam ediyor. İyi Parti, İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak üzere Haliç Kongre Merkezi'nde bir program düzenledi. Program öncesinde salonda, "Gençliğin umudu Meral Akşener" ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atıldı.

Meral Akşener, salona girişinde "Atatürk'ün kızı" olarak tanıtıldı. Konuşmasına İstanbul’un 39 ilçesine selam göndererek başlayan Akşener, siyasi partilerin millete egemen olma çabasını eleştirerek, İyi Parti'nin farklı bir siyaset anlayışı benimsediğini belirtti.



Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar:

Siyasi partiler millete rağmen millete egemen olabilmenin peşinde koşuyor. Adına ittifak sistemi denilen sistemde kaybeden her zaman millet oluyor. Farklı görünen ama aynadan birbirinin aynısı olan iki kutuplu siyaset anlayışını reddettiğimiz için kutlu bir yola çıktık. Bu buyurgan siyasete son vermek için zorlu bir yola çıktık. Kuyruk siyasetini reddederek hür ve müstakil yepyeni bir yola çıktık. Bizim siyaset anlayışımızda seçim demek koltuk demek değildir. Kazanmak demek de kirli pazarlıkların peşinde koşmak değildir. Bizim için siyaset milletine faydalı iş yapabilmektir. Bu kısır döngüye mecbur değilsiniz. Bu danışıklı dövüşe mecbur değilsiniz. Ülkemiz için güvenliği özgüre, kalkınmayı adalete, vatan sevgisini de demokrasiye tercih etmeye mecbur değilsiniz.

İstanbul kadim bir şehir. İstanbul bizim için kutsal emanet demektir. İstanbul bizim için Türk tarihinin serveti demektir. İstanbul bizim için Türk milletinin gözünün bebeği demektir. Ne yazık ki o aziz İstanbul, dertlerin düğümlendiği bir şehir. İstanbul bugün deprem tehlikesiyle yaşayan bir şehir. İstanbul bugün sığınmacılarla dolan taşan, yoksullukla boğuşan bir şehir. Şimdiye kadar tüm Türkiye'ye olduğu gibi İstanbulumuzda da problemler kronikleşti. İnsanlarımız ötekileştirildi.

Bir şeyleri değiştirmeye çalışanlar da oldu. Sorunlara çözüm arayanlar da oldu. İstanbul'a hizmet etmeye çalışanlar da oldu. O yüzden hakkı hakka teslim etmek lazım. Ancak görüyoruz ki ne kadar çaba sarf edilse de hala çözülemeyen birçok sorun var. Hala yetersiz kalan birçok hizmet var. Çünkü siyasetin geldiği noktada İstanbul'a hep paranın şehri olarak bakıldı. İstanbul'a hep intikam aracı olarak bakıldı. İstanbul'a hep kariyer basamağı olarak bakıldı.

Doğu ile batının birleştiği bu şehiri iki ayağı yere sağlam basanların yönetmesi gerekiyor. Bu şehri sadece aklı İstanbul’da olanların ilgisi ve odağı sadece İstanbul’da olanların amacı sadece İstanbul’un derdine derman olmak olanları yönetmesi gerekiyor. Eli genel merkezlerinde gözü başka mevkilerde boş zamanlarında da İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez."


İYİ PARTİ'NİN 34 İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Buğra Kavuncu’nun vaatlerini anlatmasının ardından İstanbul’da 34 ilçe belediye başkan adayları açıklandı.İYİ Parti 34 ilçe belediye başkan adayları şöyle sıralandı. Öte yandan İYİ Parti İstanbul'da 5 ilçede belediye başkan aday isimleri açıklamadı. Açıklanmayan 5 ilçe, Avcılar, Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer olarak sıralandı.

- Adalar Belediye Başkan Adayı Ayşe Gülnur Şakir,

- Arnavutköy Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşar,

- Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Çoşkun,

- Bağcılar Belediye Başkan Adayı Eyüp Ali Özdemir,

- Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Tugay Çapun,

- Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu,

- Başakşehir Belediye Başkan Adayı Tevfik Atakan Şakar,

- Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Vahit Çelik,

- Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sağırkaya,

- Beykoz Belediye Başkan Adayı Tuba Alaylı Özgüç,

- Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar,

- Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çavuşoğlu,

- Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Nejat Durmuş,

- Çatalca Belediye Başkan Adayı İsmail İp,

- Esenler Belediye Başkan Adayı Şeh Ömer Kara,

- Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu,

- Fatih Belediye Başkan Adayı Barbaros Hayrettin Mahiroğlu,

- Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Erhan Özkan,

- Güngören Belediye Başkan Adayı Pelin Sellitepe Turan,

- Kadıköy Belediye Başkan Adayı Kübra Dursun,

- Kağıthane Belediye Başkan Adayı Mustafa Kürşat Ceylan,

- Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz,

- Maltepe Belediye Başkan Adayı Ramazan Uğural,

- Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan,

- Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan,

- Silivri Belediye Başkan Adayı Bihter Akbaş Sezer,

- Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Fatih Karataş,

- Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş

- Şile Belediye Başkan Adayı Demet Alkan Tekdemir,

- Şişli Belediye Başkan Adayı Ahmet Ünal,

- Tuzla Belediye Başkan Adayı Orhun Ertürkmen,

- Ümraniye Belediye Başkan Adayı Serkan Yalçın,

- Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ertaç Ergüven,

- Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Kürşat Özer