GÜRSEL TEKİN:‘VATANDAŞIN İSYANINA KULAK VERİN’

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vatandaş bizden tasarruf istiyor” ifadesine tepki göstererek, “Vatandaşın isyanına kulak verin” dedi.

GÜRSEL TEKİN:‘VATANDAŞIN İSYANINA KULAK VERİN’

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vatandaş bizden tasarruf istiyor, vatandaş haklı” şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Bakan Şimşek’in sözlerinde samimi olmadığını savunan Tekin, Şimşek’in geçmişte devlet kurumlarındaki araçlara harcanan parayı “çerez parası” olarak nitelediğini de anımsattı. Tekin, “Milyarları 'çerez parası' olarak görenler, şimdi işlerin ters gittiğini anladıklarında vatandaşımızın isyanını mecburen görmek zorunda kalıyorlar. Artık lüks araçların ve iktidarın gereksiz harcamalarının son bulması gerekmektedir” dedi.

Tekin, hala 125 bin makam aracının kullanıldığı ifade ederek şunları söyledi: “Çiftçilerimiz mazot bulamazken, esnafımız benzin sıkıntısı yaşarken Türkiye'de, 7.2 milyar para harcamaya devam etmek ne kadar doğru bir yaklaşım? Bu israfı durdurmanın zamanı gelmiştir” dedi.

TÜRKİYE İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTMEYİZ

Eğer gerçekten tasarruf yapılmak isteniyorsa öncelikle 125 bin makam aracının satılması gerektiğini ifade eden Tekin, “Tasarruf önemlidir ve desteklenmelidir, ancak Sayın Şimşek'in amacının bütçeyi dengelemek ve kaynak yaratmak ise, öncelikle saraydan tasarrufa başlanmalı ve halkımızın ihalelerle soyulmasına yol açan AKP iktidarının yandaşlarına bir kez daha bakılmalıdır” diye konuştu. Açıklamasına “Halkın Sesi Gürsel Tekin” notunu düşen Tekin, sözlerine şunları ekledi:

“Tasarrufu sağlamak için öncelikle hükümetin kendisi harekete geçmelidir. Ancak, görüyoruz ki, hükümetin amacı sadece bütçeyi dengelemek değil, aynı zamanda halkımızın cebinden daha fazla para almak ve yandaşları zengin etmektir.

Bu süreçte, siz değerli vatandaşlarımızın da sesinizi duyurmanız gerekmektedir. İsrafı raporlamak, hükümetin gözünü açması için önemli bir adımdır. Birlikte mücadele ederek, daha adil bir Türkiye için sesimizi yükseltmeliyiz.”