Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Ahmet Özer; ’’Adalet ve Şeffaflık İlkesi İle Hareket Edeceğiz’’

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Ahmet Özer, göreve başlamasının bir aylık süresinde gerçekleştirdikleri ve gelecek dönemde yapacakları çalışmalar hakkında gazetecilerle kahvaltı programında bir araya gelerek bilgi verdi. Başkan Özer, bu yeni dönemde geleneksellikten ayrılıp, yenilikçi ve etkin bir belediyecilik anlayışını benimseyeceğinin altını çizdi. Esenyurt Belediye Başkanı, göreve geldiği ilk ayda yaptığı etkin ve halkla iç içe yönetim anlayışıyla dikkat çekerek çeşitli konulardaki planlarını ve yaklaşımlarını detaylandırdı. Esenyurt'un geleceğine dair projelerini ve basınla olan ilişkisini anlatan Başkan, her zaman halkın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Ahmet Özer; ’’Adalet ve Şeffaflık İlkesi İle Hareket Edeceğiz’’

GÖRÜNTÜLÜ HABER




Esenyurt'ta Yeni Dönem

Esenyurt Belediye Başkanı Özer, basınla gerçekleştirdiği toplantıda, medyanın önemine de değindi. Esenyurt basını başta olmak üzere İstanbul ve tüm Türkiye basınıyla sıkı bir iletişim içinde olma sözü verdi. Belediye başkanı, halkın sesine kulak vererek, Mevlana'nın "Dünle beraber her şey eski" sözünü hatırlatarak yeni ve taze fikirlerle yola devam edeceklerini vurguladı.


Hız Kesmeyen Bir Ay

Başkan, bayram ve hafta sonlarını saymazsak, göreve başladığı ilk ayda, oldukça yoğun bir program izlediğini ifade etti. Seçimi kazandıktan sonra da çalışma temposunun azalmadığını belirten Başkan, halkla buluşmaları sıklaştırdıklarını ve bayram döneminde de Esenyurt'un dört bir yanını ziyaret ettiğini söyledi.

Görevde İlk Ayın Zorlukları

Göreve başladıktan sonra karşılaştığı zorluklara da değinen Başkan, "boş bir kasa ve yüksek borçlarla" karşılaştığını fakat yılmadan çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Belediyede yapılan yanlışların üstüne gidileceğini ve bu süreçte bakanlıklar ve diğer ilgili kurumlardan destek alınacağını kaydetti.

Belediye İçinde Reform

Yeni dönemde belediyenin iç işleyişi hakkında bilgi veren Başkan, göreve            gelir gelmez, belediyeyi gözden geçirdiğini ve işe gitmeyen çalışanlara karşı sert       tedbirler aldığını duyurdu. Çalışmayanların belediyede yeri olmadığına, adalet ve şeffaflık ilkesiyle hareket edeceklerine dikkat çekti.

Çöp ve Temizlik Meselesi

Başkan, halk sağlığını tehdit eden çöp sorununun çözümü için müteahhitlerle sert bir dille görüştüğünü ve belediye personelini bu konuda görevlendirdiğini belirtti. Esenyurt için temizlik meselesinin öncelikli mesele olduğunu ve bu konuda tolerans göstermeyeceklerini ifade etti.

Sosyal Projeler ve Vizyon

Sosyal belediyecilik ilkesine vurgu yapan Başkan, yoksul ve aç insanlar için Açevlerini bir an önce hayata geçirmek istediklerini, kent lokantası projeleriyle, halkın sıcak yemek ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, yarım kalmış projelerin tamamlanması ve yeni yatırımlar için adımlar atıldığını ve şehirdeki özel sektör aktörleriyle iş birliği teşvik edildiğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi ile Koordinasyon

Başkan Özer ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışacaklarını ve Esenyurt'un çeşitli projelerde öne çıkmasını sağlayacaklarını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapılacak görüşmeler hakkında bilgi vererek, Esenyurt'a verilen desteğin öneminin altını çizdi.
Yapılan toplantıda basına ve halka açık bir yönetim sergileneceğinin sinyalini veren Belediye Başkanı, Esenyurt'un sorunlarını hızla ele alacaklarını ve çözüm için tüm kaynakları seferber edeceklerini belirtti. Transparan ve şeffaf belediyecilik anlayışına dikkat çekti.


Birlikte Çalışma Çağrısı
Başkan Özer, basın mensuplarına teşekkürlerini ileterek, hizmet aşkı ve heyecan ile dolu olduğunu ve halk için en iyisini yapma arzusunda olduklarını ifade etti. Basın mensuplarının önemli bir görev üstlendiğinin bilincinde olduklarını ve iş birliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.