Bitcoin ve Yapay Zeka Aynı Anda Raflarda

Yazar Adem Eyüpoğlu’nun 4. ve 5. kitabı aynı anda baskıdan çıktı. ‘Dijital Tanrı Yapay Zeka’ ve ‘Zenginliğin Anahtarı Bitcoin’ raflardaki yerini aldı. Yazardan Direkt Yayınevi’nden çıkan eserlerden, Bitcoin kitabı, Bitcoin hakkındaki bütün algılarınızı değiştirecek türden. Kitapta, teknik terimlerden ziyade, insanların neden ve niçin Bitcoin’e sıcak bakması gerektiğine, ekonomik özgürlüğünüzü kazanabilmek için klişe yatırımları bir kenara itip yeni dünyanın yeni parasına yer veriliyor.Bitcoin’in çileli yolculuğunu kaleme alan yazar, mürekkebin hakkını vermiş. Kripto para terimler sözlüğünü, NFT, Metaverse ve Blockchain, ünlü isimlerin Bitcoin hakkındaki düşünceleri ve Bitcoin hakkında hayat kurtaran taktikler kitapta yer alıyor. Eğer Bitcoin’den habersizseniz bu kitapla onu yakından tanıyacaksınız.

Bitcoin ve Yapay Zeka Aynı Anda Raflarda

KAĞIT PARALARIN SONU GELMEK ÜZERE

Bitcoin’in ve Blockchain teknolojisinin dünyayı değiştirmeye başladığını söyleyen Yazar Adem Eyüpoğlu, “Bitcoin’e bugüne kadar, Maratonun maratonunu yaşattılar. Öyle zor günlerden geçti ki, Bitcoin’e 3 boynuzlu, 6 kulaklı, 5 bacaklı, 7 gözlü canavar gibi davrandılar. Bitcoin’i kendi çocuğu gibi gören yatırımcıları dışında kimse ona sahip çıkmadı. Bitcoin’den öyle çok korkuyordu ki, 2013 yılında Çin Bitcoin’i yasaklayan ilk ülke oldu. Aynı dönemde Fransa Merkez Bankası da Bitcoin için hurafelerde bulunmaktan geri durmadı. Ama bütün bu engelleme ve karalama taktiklerine rağmen Bitcoin ayakta kalmayı başardı. Bence kağıt paraların sonu gelmek üzere” diye konuştu.

 

YAPAY ZEKA İNSANLIĞIN SONUNU MU GETİRECEK?

Yazarın bir diğer kitabı Dijital Tanrı Yapay Zeka ise, bugünlerde çok fazla gündem olan Chat GPT’nin hayatımıza girmeden önceki dijital sorgulamasını yapıyor. Yazar kitapta, deepfake, transhümanizm, metahuman, makine öğrenimi ve insanın yapay zekayı tanrılaştırma sürecini eleştirel bir dille kaleme alıyor. 2020 yılıyla birlikte hayatımıza giren pandemi döneminde e-kitap olarak satışa sunulan eser, yoğun istek üzerine 2023 yılında baskıya girdi. Adem Eyüpoğlu, yapay zekânın ve makine öğreniminin sonucunda kaçınılmaz olan gerçek değişimi, okurlarına sıklıkla “Korkmalısın ki değiştirmek için bir şey yapmaya başlamalısın” diyerek irdeliyor.

 

İKİ ZEKA ARASINDAKİ FARK KAYBOLDU

Yazar Adem Eyüpoğlu, “Bu kitabı okuyacak herkesi öncelikle uyarmak istiyorum. Bu kitabı okumadan önceki kişi ile okuduktan sonraki kişi aynı kişiyi olmayacak. Ve maalesef büyük sona çok yakın olduğumuzu söylemek zorundayım. Yapay zekanın insan zekasıyla ayırt edilemeyecek kadar geliştiği bir anın içindeyiz. Ve bunun gerçek olması an meselesi. Bütün bu anlattıklarımı inkar edecek olanlar da bu yazıyı okudu. Gerçeği inkar etmek de insan doğasının bir parçası. Çünkü yaşamak için bir yalana, bir umuda sarılmak isteriz. Bütün gerçekler önümüzde durduğu halde içimizdeki o ilkel dürtüye karşı koyamıyoruz. Kendi sonumuzu getirecek olan yapay zekayı üretmekten geri durmuyoruz” dedi.