Beylikdüzü'nde düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında, "Homeros'un Dünyası ve İlyada" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. Beylikdüzü 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları etkinliğinin bir parçası olarak organize edilen bu söyleşiyi, Ümit Nar moderatörlüğünde Cengiz Özdemir ve Ozan Sağsöz'ün soruları eşliğinde Prof. Dr. Erman Gören zengin içerikli bilgileriyle süsledi.

Antik Yunan'dan Beylikdüzü'ne Homeros Rüzgarı: İlyada Üzerine Söyleşiler Coşkusu!

Etkinlik, Beylikdüzü Cumhuriyet Etkinlik Alanı'nda yapıldı ve Ümit Nar'ın yönlendirdiği 8. Sahaf Söyleşileri dizisinin bu seferki konuğu; İstanbul Üniversitesi Eski Yunan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Erman Gören oldu. Gören, antik Yunancadan Türkçeye yaptığı çevirilerle tanınan ve Homeros'un eserleri de dahil olmak üzere 20'den fazla kitap çevirisine sahip bir akademisyen. Gören, sosyal medya üzerinden 65 bölümde paylaştığı Homeros okumalarını izleyicilere 1,5 saatlik bir söyleşi içinde sunmaya çalıştı.



Prof. Dr. Gören'in derinlemesine ele aldığı konular arasında, İlyada destanındaki kadın karakterlerin yeri, Sokrates'in felsefesi ve etik duruşu, Antik Yunan'da şiir ve Aşil'in mirası gibi birçok iç içe geçmiş konu vardı. Sahaf Söyleşileri'nde Gören ayrıca, İlyada'nın kültürel bir havuz olduğunu ve Hindistan'dan Etiyopya'ya kadar geniş bir yelpazede etkinlikleri içeren gelenekleri bir araya getirdiğini ifade etti. Aynı etkinlik kapsamında gerçekleştirilen gece mezatında ise kitapseverler, çeşitli dönemlere ait nadir baskılar da dahil olmak üzere önemli eserleri açık artırma yoluyla satın alma fırsatı buldular.