2024 YILI BİZİ NELER BEKLİYOR?

2024 yılın numoroloji sırlarını araştırmacı yazar, metafizik , yaşam koçu Hasan Hasratli sizlere sunuyor.

2024 YILI BİZİ NELER BEKLİYOR?

Numeroloji, Okültizmin bir dalı olup, evrenin sayısal bir kurgu içerdiğini, evrendeki hiçbir şeyin rastlantıya dayanmadığını, her şeyin sayısal bir düzen içinde meydana geldiğini varsayar ve sayılarla ilgili çeşitli analitik ve sentetik çalışmalarla, evrendeki ve olaylardaki gizli yasa ve ilkeleri keşfetmeyi amaçlar.

Şimdi iyice düşünün:

Hayatımız döngüseldir…? Bu hayatın her alanında kendini gösterir. Yılda bir kez doğum günü kutlarız, her yıl başka bir mevsim değişikliği oluyor. Yıllar da sırayla daha büyük döngüler oluşturur. 

Örnek:

Çin geleneğine göre her 12 yılda bir yeni bir yaşam döngüsü başlar. Numerologlar ise başka bir döngüden bahsediyorlar - dokuz yıllık bir döngü. Onlara göre, bir kişinin yaşadığı, deneyimini geliştirdiği ve belirli yaşam yolu açısından stratejik görevleri çözdüğü bu döngüdür. Her 9 yılda bir kişiye dinlenmesi ve çalışması, yeteneklerini geliştirmesi ve asıl şeyi düşünmesi, yeni bir şeye başlaması ve özetlemesi için zaman verilir. Bu zamanı doğru şekilde analiz edip, değerlendirmek gerekiyor.

Çünkü göründüğü gibi dünyamız çok hızlı değişmeye devam ediyor.  Bir kaç yıl önce hayel gibi görünen şeyler, bugün bizim gerçekliğimizdir.  Ve değişen bir dünyada nasıl hayatta kala bilir?  Kendime nasıl destek bulurum? 2024 de hepimizi neler bekliyor merak ediyorsunuz? O zaman bu numoroloji yazimi okumakta fayda olabilir.

 

2024 yılı 8 sayısının enerjisi altında geçecek (2+0+2+4=8)

Numerolojide Güçlü bir enerji ve sembolizm taşıyan 8 sayısının temel enerji etkileri arasında önemli olan bunlardır:

1. Güç ve otorite: 8 numarası, liderlik, güçlü irade ve otorite ile ilişkilidir. Bu enerji, kararlılık, yönetme yeteneği ve sorumluluk hissiyle tanımlanır.

2. Başarı ve maddi güç: 8 numarası, maddi başarı, para ve mal varlığı ile bağlantılıdır. Finansal zeka, iş dünyasında başarı ve maddi güç elde etme potansiyeline işaret eder.

3. Organizasyon ve planlama: 8 numarası, düzen, disiplin ve pratik zihinsel yeteneklerle ilişkilidir. Bu enerji, işlerin düzenlenmesi, planlama yapma ve hedeflere odaklanma becerilerini vurgular.

4. Sorumluluk ve adalet: 8 numarası, sorumluluk, dürüstlük ve adalet duygusu ile ilişkilidir. Bu enerji, etik değerlere bağlılık, doğruluk ve adil davranma yeteneklerini temsil eder.

5. Kendine güven ve özgüven: 8 numarası, güçlü bir özgüven, kendine güven ve kararlılık hissine işaret eder. Bu enerji, zorluklarla başa çıkma ve engelleri aşma yeteneğini vurgular.

6. Sınırlar ve denge: 8 numarası, sınırların belirlenmesi, denge ve uyum arayışıyla ilişkilidir. Bu enerji, iş ve özel hayat arasında denge kurma, zaman yönetimi ve sınırları koruma becerilerini temsil eder.

Numerolojide sayıların 4 elementlerle ilişkisi nedir? 

1 ile 5 sayıları: Hava elementi 

2 ile 7 sayıları: Su elementi

3 ile 6 sayıları: Ateş elementi

4 ile 8 sayıları: Toprak elementi ile ilişkilendirilir.

9 sayısı nötr sayıdır. Tüm elementleri dengeler.

Yılın uğurlu rakamları 4 ve 8 dir.

8 rakamı gördüğümüz üzere Toprak elementi ile ilgilidir. Buda topraktan yetişen her şeye daha çok değer vermeye bize çağrış etmektedir.  Eski takdirde toprak mahsul verimini azaltır. 

Unutmayın 8 hemde iki sıfırı temsil edir, buda yokluk demektir.Menfi enerjisi yine toprakla bağlı olup: Deprem , toprak kayması, topraktan çıkan yiyeceklerde az verim ve zehirlenmelere dıkkat etmeliyiz. 

Elementlerde ateş ve toprak fiziksel ve sembolik anlamlarda çatışan iki maddedir. Fazla toprak ateşi söndürür ve fazla ateş ise toprağı kavurur. Burdan sonuç olarak bu yılda ateş kendinin kötü yönlerini göstermeye çalışacaktır. Bunlar yangınlar, patlamalar, elektrik sorunları ve başka şeyler ola bilir.

Yukarda söylediğim gibi Numerolojide dokuz yıllık bir döngü kabul edilmektedir. Biz bu döngünün 8 ci rakamındayız. Sona yakın döngü geldiğinde enerjiler sabit durmaz yükleniriz. 8 den sonra Numeroji yılının bitmesine 1 sene kalıyor 2025. Onunda rakamı 9 eder ve numerolojide 9 sayısı nötr sayıdır. Tüm elementleri dengeler.  Numeroji döngüsünün bitmesi 2025 in sonunda olacaktır. Yeni bir döngü, yeni bir başlangıç demektir.

En önemlisi  her birimizin enerjisi farklı olduğu gibi, yılın enerjisi de her birimizi farklı etgiler. Bu enerji etkileri, 8 numarasının kişisel numeroloji haritanızda veya yaşamınızdaki diğer numerolojik unsurlarla birleştiğinde daha spesifik ve kişisel bir anlam kazanabilir. Her bireyin numerolojik profilinde farklı etkiler olabilir, bu nedenle kişisel bir numeroloji analizi yapmak daha ayrıntılı bilgiler sağlayabilir.

O yüzden yazımın devamını okumak belki size küçük bir yön vere bilir.

Doğum tarihine göre 2024 de sizi neler bekliyor?

Örnek:  15 Şubat 1988 = 1 + 5 + 2 + 1 + 9 + 8 + 8 = 34 = 3+4 = 7

Toplam: 7

Ardından, mevcut yılın sayısını hesaplıyoruz:

2024 = 2 + 0 + 2 + 4 = 8

Toplam : 8

Sayımızı yılın sayısına ekliyoruz:

 7 +8 = 15 

Döngüde sadece dokuz yıl olduğundan, son numaranızın tek haneye getirilmesi gerekiyor:

15 = 1 + 5 = 6

Yılın numoroloji enerjiniz : 6

Hangi numaraya sahip olduğunuzu hesaplayınız ve bu numaranın altında kişisel yılınızda sizi neler beklediğini okuya bilirsiniz.  Bir sonraki takvim yılının, mevcut yılın tarihini değiştirerek yeniden sayılması gerekecektir.

1. YIL - BAŞLANGIÇ SÜRESİ (Hava elementi)

Numerolojide 1 rakamı, değişimi ve yeni başlangıçları temsil eder. Hareket etmek, eğitime başlamak, iş değiştirmek, yeni ilişkilere başlamak uygundur.  Döngünün ilk yılı mümkün olduğunca sorumlu olmalı ve kendi başınıza hareket etmelisiniz.  Gökyüzünden üzerinize bir şey düşmesini beklemeyin, kadernizi kendi elinize alın. 

Sakın olumsuz olaylarla barışıp sakin durmayın, yoksa kayb etmeyi kabullenmek zorunda kalırsınız.

2. YIL - İŞBİRLİĞİ YILI (Su elementi)

Bu yıl diplomatik nitelikleriniz için mümkün olan her şekilde test edileceksiniz. En önemlisi insanlarla nasıl iletişim kuracağınızı, onları dinlemeyi ve duymayı nasıl bilirsiniz.  Bu yıl biraz aile sorunları kötüleşe bilir, o yüzden ilişkilere çok dikkat etmek de fayda var.  Aslında bir ceza değil, Evren ilişkilere dikket etmeyi için sizi uyarıyor.  

Sizin için en önemli not : Bazen empati kurmak çok sorunları çözer. Çünkü tanışacağınız yeni insanlar ve kuracağınız yeni ilişkiler, geleceğinizde başarıyla ilgili adımlarınızı kolaylaştırabilir. Bu bağlantılarınız, destekleyici bağlantılar olabilir ve arzularınıza giden yolda belki de bir yol arkadaşı kazanabilirsiniz.  

  

 3. YIL - İLHAM, YARATICILIK YILI (Ateş elementi)

Numerolojiye göre 3 rakamı yaratıcı ve ruhani alanlarla ilgileniyor. Güzel fikirler kafaya girer ve hemen uygulanmasını gerektirir.  Bu nedenle önemli olan ne varsa arka plana koymamalıyız.  İçine kapanık kişiler insanlarla daha sık dışarı çıkmalıdır. Arkadaşlarla tanışın, sinemaya ve sergilere gidin, çünkü yeni uğur getirecek fikirlerin nereden geleceğini asla bilemezsiniz.  Bu yıl yaratıcı çalışmalar ve yeni projeler için idealdır.  Evren  sizi destekleyecek. 

 4. YIL - ÇALIŞMA YILI (Toprak elementi)

Bir süredir başarının peşinden koşuyor ve bir türlü istediğinizi elde edemiyorsanız 4 rakamı bu yolda kendinize dönmeniz için bir uyarı veriyor olabilir. Gerçeklik ve bilgeliği temsil eden 4 rakamı, hayallerinize giden yolda kendinize dürüst davranmanızı öneriyor. Hedeflerinize ancak kendinizi hatalarınızla kabul ettiğinizde ulaşabilirsiniz. Bunun yanında, önceliklerinizi gözden geçirip sıraya koymanız ve bu sıraya göre hareket etmeniz de sizlere yardımcı olabilir.

Sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz, yoksa zarar göre bilirsiniz.  Bu durumda meditasyon yapmak size daha iyi gelebilir.

 5. YIL - DEĞİŞİM YILI (Hava elementi)

5 rakamı numerolojye göre değişim ve içsel gücü temsil eder. Değişimler sadece çevrenizde değil, içinizde de gerçekleşecek.  Bu yıl yeni bir şey isteyeceksiniz, bir hareket, işe farklı bir yaklaşım, kendinizde veya sevdiklerinizde bir şeyleri değiştirme arzusu olacak.  2024 yılında sizleri konfor alanınızdan çıkaracak seçimler yapabilirsiniz. Daha öz güvenli bir benlik algısıyla hareket edeceğiniz bu yılda sizleri geçmişe bağlayan zincirlerden kurtulabilirsiniz.

Yılın farklı enerjisi uyarıyor: planlarınızın son anda çökebileceğine hazırlıklı olun, bu nedenle dönüş biletleri satın alın ve herhangi bir değişikliğe uyum sağlamaya hazır olun.  Bazen koşullarla savaşmayı bırakmak gerekli, yoksa kayb eden siz olursunuz. Bazen evrende olan  bazı değişilmesi mümkün olmayan her şeyi olduğu gibi kabul etmek gereke bilir.

6. YIL - AİLE YILI (Ateş elementi)

Bu yıl bir daire almak veya satmak, taşınmak, mobilya değiştirmek, yeniden düzenleme yapmak iyidir.  Yeni insanlarla tanışabilirsiniz ve kuracağınız bu yeni ilişkilerde  aşkınızla tanışmak, evlenmek, çocuk yapmak için bir çok şansınız olacaktır.  Evlilere boşanmak, yeni ilişkilerde başlamak gibi farklı enerjiler ola bilir. Burda çok dikkat etmek gerekir.

Akrabaların kendilerini hatırlatmaya başlama olasılığı yüksek (yarın size geleceğiz, bir yerlere gitmek istiyoruz gibi), O yüzden şaşırmayın.

Enerji idaresini elinize alın. Şahsi hayatınıza kimsenin müdahale etmesine izin vermeyin. O zaman her şey yoluna gidecek. 

7 YIL - KENDİNİZİ TANIMA YILI (Su elementi)

7 rakamı, derin bir içsel yolculuğa çıkmanın zamanı geldiğini söylüyor. Bu yıl kelimenin tam anlamıyla hayatın sorularına cevap arıyor olacaksınız.  Ben kimim?  kaderim nedir?  Ne yapmalıyım?  kendi yeteneklerinizi öğrenme, kendinizi tanıma yılıdır.  Sert önlemler almamak daha iyidir.  2024’te daha sağlıklı ve huzurlu bir hale erişmek için, yaşamınızı doğal akışına bırakmanızı öneriyor , ya da çok iyi bir yaşam koçuna desteğine ihtiyacınız olacak diye düşünüyorum. Kendinizi yeniden keşfetmeye yardımcı olacak. Buda sizi çok daha iyi hiss ettirecektir. Mutlu olmak enerjisi üzerinde çalışın. 

 8. YIL - BİR BAŞARI YILI (Toprak elementi)

Bu yıl, 8 rakamı sizlere bir spot ışığı tutuyor! Harika bir başarı enerjisi ile dolu  bir yıl önümüzde. Tabiki döngünün önceki bölümünde ( yeni yıla keçerken )  kanepede uzanmadıysanız, ancak ileriye doğru yürüdüyseniz. 

Şöhret, para, fırsat sizinle. Bunu değerlendirmek gerekiyor.  Maddi enerjinizi güçlendirmek için harika fırsatlarla dolu bir yıl bekliyor. Hem de manevi bolluğun enerjisi sizinle. Sakın uya kalmayın, sonra kayb eden siz olursunuz.

 9. YIL - DÖNÜŞÜM YILI (Tüm elementleri dengeler)

9 rakamı numerolojide bitişleri ve yeni başlangıçları temsil eder.  

Döngünün son yılı ipucu veriyor gibi görünüyor: yeni bir şey düşünün, diğer tarafa bakın.  Bu yıl geçmişle ayrılmanız gerekiyor (evdeki işe yarmayan ne var atın, kullanmadığınız eşyaları ihtiyacı olanlara verin,  eskiye takılıp kaldığınız konuları bırakın, eski gereksiz insanların numaralarını bile silin.  Ama asıl önemli olan eski görüşlerden, dünya görüşünden, yoksulluk düşüncesinden, umutsuzluktan ve hasretten kurtulmaktır.  Sonuçta, önümüzde yeni bir döngü var. Yeni bir eve taşınmak gibi. Farklılık, yenilik çok gerekli.  Sizi yavaşlatan her şeyi hayatınızdan silseniz , pozitif enerji o zaman size dönecek.

Sizin için en önemli kişisel enerjileri bilmek, kendi yaşamınızda denge kurmak ve neye dikkat etmeniz gerektiğini anlamak gerekli.