20 Milyon Öğrenci Karne Aldı, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem Eğitimdeki Sorunlara Dikkat Çekti!

Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Türkiye'nin eğitim sistemine dikkat çeken önemli açıklamalar yaptı. Milletvekili Erdem, 20 milyonu aşkın öğrencinin karne aldığı bir dönemde, eğitim - öğretim yılının sorunlarla sona erdiğini ve gelecek dönemde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacağını dile getirdi. Öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller dileyen Erdem, mevcut iktidarın uygulamaları ile eğitimin yıl geçtikçe daha kötü bir hal aldığını ifade etti.

20 Milyon Öğrenci Karne Aldı, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem Eğitimdeki Sorunlara Dikkat Çekti!

Eğitimin Geleceği Tehlikede Mi?
"Müfredat değişikliği, Cumhuriyet ve laik eğitimle hesaplaşıyor" diyen Erdem, eğitim sisteminin bağnaz bir zihniyetle yeniden şekillendirileceğini vurguladı. Özellikle müfredata eklenmek istenen yeni içeriklerle, öğrencilerin belli bir ideoloji doğrultusunda yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti. Toplumun her kesiminden bu duruma karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.


Eğitim sistemiyle ilgili ciddi sıkıntılara değinen Mustafa Erdem, iktidarın eğitim konusunda tutarsız politikalar izlediğini ve öğretmenlerin maaş sorununun giderek arttığını söyledi. Erdem, öğretmenlerin sistematik bir şekilde zarar gördüğünü ve bundan öğrencilerin de olumsuz etkilendiğini belirtti. Özel okul öğretmenlerinin ve atanamayan öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Erdem, öğretmen maaşlarının artırılması gerektiğini dile getirdi.



 Çarpıcı İddialar ve Özgünleştirilmiş Metin
Açıklamalarında, öğretmen atamaları ve mevcut eğitim politikaları üzerinde duran Erdem, öğretmenlere yapılan mülakat sistemi ve yeni getirilen öğretmen akademisi gibi uygulamaların eleştirisini yaptı. Öğretmenlerin ideolojik filtrelerden geçirilmesinin eğitimi geri dönülmez bir yola sokabileceğini belirten Erdem, bu uygulamaların üzerine gidilmesi gerektiğine dikkat çekti.