İstanbul'da Müzikal Köprüler Kuruluyor: EVANTE Konseriyle Anadolu ve İtalyan Barok Müziği Buluşması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 13 Haziran Perşembe akşamı saat 20.00'de müzikseverlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. "EVANTE: Anatolian Stories in Italic" isimli konseriyle, Anadolu'nun zengin müzik mirası İtalyan Barok müziği ile buluşacak ve izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

 İstanbul'da Müzikal Köprüler Kuruluyor: EVANTE Konseriyle Anadolu ve İtalyan Barok Müziği Buluşması

Anadolu'nun köklü geçmişi ve İtalyan Barok müziği arasında bir köprü kuran zengin repertuar, ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın anlatıcı olarak eşlik ettiği performanslara sahne olacak. Seçkin sanatçılar tenor Mert Süngü, klavsenist Chiara Cattani, kemancı Lorenzo Gugole, lut ve teorbo sanatçısı Fabiano Merlante ve Camerata Barok İstanbul, etkileyici konserler verecekler. Özel davetliler arasında bağlama ve kopuzun usta ismi Coşkun Karademir, perdesiz gitarın virtüözü Cenk Erdoğan ve neyin büyülü sesi Burcu Karadağ bulunuyor.



"LEVANTE: Anatolian Stories in Italic" projesi, Anadolu'nun müzikal zenginliklerini İtalyan Barok dönemi eserleriyle birleştiriyor. İtalyan şef Chiara Cattani'nin yönettiği orkestra, C. Monteverdi, J. Lully, G. F. Händel ve T. Traetta'nın külliyatından seçilen eserlerle, "Levante" temalı barok operalardan gelen aryalar ve lamentoları, Osmanlı saray müzikleriyle ve Anadolu'nun unutulmaz deyiş ve türkülerini harmanlayarak sahneleyecek.



Doğu Akdeniz'in halk müziğine aşina melodilerle İtalyan Barok'un incelikli harmonilerini buluşturan bu benzersiz proje, Prof. İlber Ortaylı'nın bilgi dolu anlatımı ile daha da zenginleşiyor.



Müzik severler için kaçırmayacakları bir buluşma olan konserin biletleri 150, 120, 90 ve 40 TL gibi çeşitli fiyat kategorilerinde satışta. Biletler, CRR Konser Salonu'nun gişesinden veya Biletix üzerinden temin edilebilir.