İmamoğlu: "TBB'nin En Adil, En Demokrat Yöneticisi Olacağım"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçiminde 868 delege arasından 515 oy alarak başkanlığa seçildi. Göreve geldiği ilk gün yaptığı açıklamada İmamoğlu, TBB'nin en adil, en çalışkan ve en demokratik döneminin vaadini verdi.

 İmamoğlu: "TBB'nin En Adil, En Demokrat Yöneticisi Olacağım"

İmamoğlu'dan İlk Ziyaret TBB Genel Merkezine
İmamoğlu, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini TBB'nin Çankaya'daki genel merkez binasına gerçekleştirdi. TBB'nin yeni başkanı olarak hizmet etme sözü veren İmamoğlu, ayrımcılığı reddeden, adaleti ve eşitliği önceleyen bir yönetim anlayışını benimseyeceğini ifade etti.



 İmamoğlu'nun Adalet Vurgusu
İmamoğlu, "Hukuk konusunda 'bana şöyle, başkasına böyle' uygulamasına asla sessiz kalmayacağız" diyerek adaletli bir yönetim anlayışının altını çizdi. İmamoğlu, tüm belediyelerle dayanışma içinde olduğu mesajını vererek, muhalefet-iktidar ayrımı yapmaksızın herkesin hakkını savunacağını belirtti.



 İmamoğlu'nun Seçim Zaferi
İBB Başkanı İmamoğlu'nun kazandığı TBB Başkanlığı seçiminde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın da TBB Meclis 1. ve 2. Başkanvekili olarak göreve getirildi. İmamoğlu seçimi kazanarak TBB'nin 6'ncı Başkanı oldu.

TBB Başkanı İmamoğlu'nun Toplum Birliği Mesajı

TBB Başkanı olarak her görüşten belediye ile iş birliği içinde olacağını belirten İmamoğlu, yerel yönetimlerin partizan siyasetten uzak durması gerektiğini, vatandaşların refah seviyesini yükseltmeyi hedeflediğini ifade etti. Katılımcı ve demokratik bir anlayışa vurgu yaparak belediyelerin güçlendirilmesinin ve reform gerekliliğinin altını çizdi. İmamoğlu, kentleri temsil eden yerel yönetim birimlerine daha fazla yetki verilmesini ve merkezi yönetimin keyfi müdahalelerine son verilmesini savundu.



 İmamoğlu'nun İstanbul Deneyimine Atıf
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geçirdiği dönemde, siyasi parti ayırımı yapmadan çalıştığını anlattı. Önceki dönemdeki çalışmaların takdir edilen yönlerini devam ettireceğini ve uyum içinde misyonunu sürdüreceğini ifade etti. İmamoğlu, birlik beraberlik mesajlarına vurgu yaparak, ülkenin birleşmeden güç kazanabileceğini belirtti.



İmamoğlu'nun TBB Vadetdiği Dönem
İmamoğlu, TBB Başkanlığı görevini devraldığı süre içinde, birliğin daha aktif, dayanışmacı ve etkin bir yapıya bürünmesi için çalışacağını söyledi. Mevcut yönetim anlayışını dönüştürerek, yerelliği güçlendirip, katılımcı modeller geliştirmeyi hedeflediğini dile getiren İmamoğlu, yeni dönemin, TBB tarihindeki en büyük iş üreten ve mücadele eden zamanı olacağını sözlerine ekledi.