Love Buddy: Karşılıklı Sevgi mi, Yoksa Yalnızca Yakınlık mı?

Lovebuddy ilişkisi nispeten yeni bir kavramdır ve her iki taraf için de riskler ve belirsizlikler içerir.Bu tür bir ilişkiye başlamadan önce tüm artıları ve eksileri dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir. Son dönemlerde popüler olan love Buddy ilişki türü halk dilinde mış gibi denilebilir. Karşılıklık

Love Buddy: Karşılıklı Sevgi mi, Yoksa Yalnızca Yakınlık mı?

Lovebuddy ilişkisi, romantik bir ilişkinin bazı unsurlarını (sarılma, öpüşme, birlikte vakit geçirme) içeren ancak resmi bir sevgililik ilişkisi kadar bağlılık ve sorumluluk gerektirmeyen bir ilişki türü olarak tanımlarsak daha doğru olacaktır. Seks içerebilir veya içermeyebilir bu tamamen çiftlerin karşılıklı beklentilerine bağlı değişebilir.

Bu tür bir ilişkide sevgililer gibi her gün görüşmek, özel günleri kutlamak gibi bir zorunluluk yoktur.Birbirine sarılmak, öpüşmek ve duygularını paylaşmak gibi yakınlıklar da yaşanabilir.

Bu, ilişkinin başlangıcında iki kişi tarafından açıkça konuşulup kararlaştırılması önemlidir.

Bu tür ilişkiler birkaç hafta veya birkaç yıl da sürebilir.  Her iki taraf da ilişkinin sınırlarını belirleyebilir ve istedikleri zaman ilişkiyi sonlandırabilir. Lovebuddy ilişkilerinde çiftlerin davranışları, ilişkinin sınırlarına ve her iki partnerin de beklentilerine bağlı olarak değişebilir. Bir nevi duygu hırsızlığı olan bu yeni ilişki adlandırmaları anlamsızca bitebiliyor ne birşey sorabiliyorsunuz ne de anlayabiliyorsunuz. Hatta sonlandırmaya ne yaşanıyorsa yaşansın kısa ya da uzun sonlandırmaya bile gerek duyulmuyor. Öylece giderek körleşen bu duygular bir gün bir yerde tıkanıp kalacak anlamsız bir mutsuzluk silsilesine dönüşecektir.  Günümüzde istemsizce ve duyguları köreltircesine çoğalan bu ilişki türü gerek sosyal medyanın etkisi gerekse yozlaşan ve sadakatsizleşen ne istediğini bilmeyenler kavram karmaşası da diyebiliriz adını siz koyun😊 Ancak siz siz olun sevdiklerinize değer vermeyi, iyi hissettirmeyi ve şu kısacık ömürlerimizde kaliteli yaşamda doğru ilişkilerde adım atmanın keyfini yaşayın.