Atasehir’de İsmi Öne Çıkan Bir Dost

Yaklaşan mahalli seçimlerden dolayı İstanbul’daki aday adayı yarışlarında, kimin adı ön plana çıkıyor en çok konuşulan hangi isimler diye araştırırken Ataşehir’de çok çok konuşulan tanıdık hatta birbirimize kanka diye hitap ettiğimiz sevgili dostum Hakan Berktaş’ın isminin ön plana çıktığını gördüm. Çokta mutlu oldum Ataşehir’de insanların kendisine bu kadar teveccüh göstermesine..

Atasehir’de İsmi Öne Çıkan Bir Dost

Parti fark etmez, önemli olan insana dokunmak değil midir? Önemli olan sen solcusun sen sağcısın, sen bizdensin, sen değilsin demeden insana ve yaşadığı kente hizmet etmek değil midir?

Kim bu Hakan Berktaş dediğinizi duyar gibiyim. Kısaca bahsedeyim kendisinden..

Berktaş, uzun zamandır tanıdığım biri ve  kendisi tam bir Anadolu çocuğudur. Yani halkın içinden gelen biridir. O da herkes gibi geçmişinde halkın yaşadığı yaşam mücadelesi ve zorluklarıyla yoğrulmuş biri.

Hakan Berktaş, kendisi sosyal hizmet uzmanıdır. Sosyal Hizmetler bölümünde okutulan dersleri kısaca yazacak olursak psikoloji, sosyal psikoloji, kişisel çalışma, grup çalışmaları, toplumla çalışma, halkla ilişkiler kamu yönetimi Makro ekonomi, istatistik araştırma, vs. İyi bir sosyal hizmet uzmanı sorunları çok iyi tespit eden ve onları çözmek için projeler hazırlar planlamalar yapar gerekirse politika oluşturmak için girişim de bulunur.

Hakan Berktaş mesleğini de çok iyi icra eden tecrübe dolu biridir. Mesleğinden dolayı yüz binlerce kişisel ve insanların yaşadığı hane de aile görüşmeleri yapan sorunları tespit eden ve çözümü konusunda hizmet modelleri uygulayan bir insan.

Berktaş’ın yaptıklarına bakacak olursak; Arama motoruna Berktaş'ın adını yazdığınızda mesleğini ne kadar iyi yaptığını herkes görebilirsiniz. Bunları yaparken de kendi çıkarı olmadan ülkesine insanlarına fayda sağlamak için yaptığı aşikardır.

Gelelim belediyecilikle ilgisine; Belediyecilik halkın sorunlarını çözmek değil midir? Bunun için eminim ki Berktaş belediye sınırları içindeki sorunları çok iyi tespit edecek ona göre proje, planlama ve sosyal politikalar oluşturacaktır. En son görüştüğümüz de bana Ataşehir’de ki sorunlardan bahsetmiş çözümü konusunda da mahalle sakinleriyle ön görüşmeler yaptığını onların beklenti ve taleplerini dinlediğini onlara uygun projeler düşündüklerini hazırladıklarını söylemişti. 

Örnek vermesini istediğimde imar sorununu çözmek gerektiğini daha sonra halkın rahatça zaman geçirecekleri alanları oluşturacaklarını ve madde kullanımı ile ilgili sorunlarında gençlere, kadınların zaman geçirecekleri ve kendilerini geliştirecekleri toplum merkezleri spor, sanatsal alanları oluşturarak gençleri kahve bar gibi ortamlardan başka alternatifler sunacaklarını bu alanlarda meslektaşlarının da görev yapacaklarını söyledi. Ayrıca; çalışan anneler için özel kreş ve anaokulları ile işbirliği yaparak daha çok kişiye ulaşacaklarını söyledi ve daha bir çok projesi var.

Hakan Berktaş'ı bu kadar anlatmışken şunu da eklemek isterim 31 mart yerel seçimlerde partisi tarafından aday gösterilip Ataşehir'de belediye başkanlığı koltuğuna oturursa eğer,  Ataşehir halkına vaat ettiği bu projeleri yerine getirmediği taktirde en ağır şekilde kendisini eleştireceğimi ve yazacağımı da belirtmek isterim

Dilerim Ataşehir halkı tarafından bu kadar teveccüh gören bir isim olarak, çıkmış olduğu bu yolda mensubu olduğu partisi tarafından Ataşehir’de belediye başkan adayı gösterilir ve halkta, bana anlattığı bu projelerini yapması için ona bir fırsat verir..



Zorlu bir süreç, zor zor bir yarış. Bu yarışta kendisine başarılar diliyorum